Je kunt bij ons domeinnamen registeren. Is een domeinnaam al bezet? Dan kun je deze verhuizen als je hierover een overeenkomst hebt met de huidige eigenaar. Van de eigenaar krijg je een verhuiscode: een unieke code waarmee je de domeinnaam op jouw naam kunt zetten. In dit artikel leggen we uit hoe je een domeinnaam naar een klantaccount bij ons verhuist. 

Inhoudsopgave

Waar kan ik een domeinnaam bestellen?

Als je naar onze website gaat zie je in het menu links de optie Transfer in a domain. Hiermee kun je een domeinnaam vastleggen die op dit moment op iemand anders z'n naam staat. Is het een vrije domeinnaam? Dan klik een regel hoger op Register a new domain. 

Zoals je ziet kun je de domeinnaam invullen waar het om gaat en vervolgens de verhuiscode. Deze noemen we ook wel Authentication code, EPP code of verhuistoken. 

Nieuwe of bestaande klant

Ben je al klant bij ons dan kun je de bestelling aan je winkelmandje toevoegen; zorg dat je bent ingelogd en rond de bestelling af om de domeinnaam toe te voegen aan je bestaande producten. Ben je nog geen klant? Dan maak je eerst een account aan. 

Waar moet ik rekening mee houden?

Het is belangrijk om te weten dat met het invullen van de verhuiscode de verhuizing direct in gang wordt gezet. Je verhuist hiermee alléén de domeinnaam. Staat er bij de oude hostingpartij nog een website en/of e-mail? Dan verhuist deze niet mee. Je regelt deze overzetting zelf. Wil je de domeinnaam alvast vastleggen maar nog niet verhuizen? Vul dan een fictieve verhuiscode in (bijvoorbeeld ABC12345). Je kunt dan alvast de DNS inrichten, mail en dergelijke verhuizen en daarna pas definitief verhuizen.