Als je een domeinnaam wilt verhuizen naar een andere aanbieder dan heb je een verhuiscode nodig. Je kunt deze code zelf opvragen vanuit je klantomgeving.

Inhoudsopgave

Waar moet ik zijn?

Om een verhuiscode voor je domeinnaam op te vragen moet je eerst inloggen in je klantomgeving op Mijn Alfahost. Daarna ga je in het menu bovenin naar Domains en vervolgens My Domains. Daarna klik je op de groen Active button achter de betreffende domeinnaam.

Hoe vraag ik de code op?

In het nieuwe scherm kun je kiezen voor de optie Get EPP Code. Een verhuiscode heet ook wel EPP code of verhuistoken.

En nu?

Als je de code hebt kun je je hiermee melden bij de nieuwe aanbieder. Zij kunnen je verder helpen met het registeren van de domeinnaam. Let op: je moet de domeinnaam daarna nog wel opzeggen bij ons. Heb je bij Alfahost een website of postvakken staan? Die gaan niet automatisch mee.

Kunnen jullie de code opsturen?

Als je niet in de gelegenheid bent om een EPP code op te vragen kunnen wij die voor je opsturen. De code gaat altijd naar het mailadres dat bij ons in de administratie bekend is. Moet het naar een ander adres? Dan mag je deze eerst aanpassen in je contactgegevens.