Als je een hosting en/of mailpakket hebt bij Alfahost, dan kun je een mailadres aanmaken en hier een postvak aan koppelen. Dit postvak kun je benaderen via een mailprogramma zoals Outlook of via je telefoon; maar je kunt ook rechtstreeks inloggen op de webmail.

Inhoudsopgave

Hoe kom ik bij mijn webmail?

Je kunt op twee manieren je webmail benaderen. Als je bent ingelogd op je klantomgeving bij Mijn Alfahost, dan kun je via het menu Services bovenin naar My Servives. Vervolgens klik je op de groene Active button om naar de pagina van je pakket te gaan.

In het nieuwe scherm kun je vervolgens in menu links naar beneden scrollen totdat je het kopje One Click Login ziet. Je kunt nu kiezen voor Webmail.

Je kunt ook rechtstreeks naar je webmail met deze link: https://vserver1.alfahost.nl/roundcube/ Tip: Gebruik je webmail vaak? Sla de link dan op in je favorieten.

Inloggen

Het inlogscherm van de webmail ziet er zo uit. Hier log je in met je mailadres en wachtwoord.

Ben je het wachtwoord kwijt of wil je een ander mailadres en bijbehorend postvak aanmaken? Deze instellingen kun je doen vanuit je klantomgeving. Lees daar meer over in dit artikel. n