Heb je een website bij Alfahost en wil je die beveiligen met een SSL certificaat? Dat kan. We vertellen je in onderstaand artikel hier alles over.

Inhoudsopgave

Vooraf - SSL aanschaffen

Onze handleiding gaat er van uit dat je al SSL hebt. Moet je deze nog bestellen? Doe dat dan eerst. Je kunt deze extern aanschaffen maar we adviseren die van ons: Beveilig je website met SSL van Versio.

Waar moet ik zijn?

Om je SSL te installeren log je in op je klantomgeving. Ga naar Versio.nl en log in via je optie rechtsboven. Als je bent ingelogd ga je in je controle paneel naar Accountbeheer en vervolgens SSL Certificaten.

Wat moet ik doen?

Heb je de stappen uit de vorige paragraaf gevolgd? Dan zie je nu een scherm waar je het SSL certificaat kunt toevoegen. We adviseren om te kiezen voor de tweede optie zoals in de afbeelding hieronder. Je kunt de benodigde data uit het certificaat kopiëren en plakken.

Als alles er in staat klik je op Opslaan. Zorg dat het forceren van https staat aangevinkt.

Controleren

Tenslotte ga je naar Domein instellingen in het menu links, klik de domeinnaam aan waar het om gaat en controleer of alles is aangevinkt zoals in het voorbeeld hieronder. Je website is nu beveiligd met SSL.

WordPress Configuratie

Na dit alles kan het alsnog nodig zijn om op website niveau je SSL op de juiste manier te configureren. We hebben hieronder uiteen gezet hoe je dit regelt voor WordPress.

De onderstaande stappen kunnen erg lastig zijn om uit te voeren. Daarom zijn er ook plugins die dit volledig voor je doen, zoals 'Really Simple SSL'. Deze hoef je alleen te installeren in WordPress  bij 'Plugins' en te activeren. Gebruik je Really Simple SSL , dan hoef je dus de onderstaande stappen niet uit te voeren.

1. Log in als Administrator binnen de back-end van WordPress;
  2. Ga naar 'Instellingen' en dan 'Algemeen';
    Zo ziet de back-end van WordPress eruit

3. Onder het kopje Algemene instellingen zie je o.a. de volgende 2 opties:
    • WordPress-adres (URL)
    • Siteadres (URL)

Pas hier beide adressen aan naar https. Vergeet niet op Wijzigingen opslaan te drukken om de wijzigingen op te slaan;
  4. Open de wp-config.php via een programma zoals Filezilla en voeg de volgende regel code toe zodat de back-end (/wp-admin) geforceerd wordt met SSL;
  5. define( 'FORCE_SSL_ADMIN', true );
  6. Ervaring leert dat de database in veel gevallen nog vol staat met absolute paden. Je dient deze nog aan te passen omdat er anders sprake is van mixed-content. De makkelijkste manier om dit te doen is via een plugin als Better Search Replace of via een programma als Search Replace DB. Gebruik je een caching plugin, dan adviseren we je om de cache even te legen.